2020. július 13., hétfő

Félévzárási pánik book tag


Sziasztok! Ebben a bejegyzésben, kicsit megkésve igaz nem is én lennék a Félévzárási pánik book taget töltöttem ki, mely segített összegezni, ezt a kissé kaotikus félévet. Legalább is olvasmányügyileg. 


Gyors összegzés: 
Eddig, 35 könyvet olvastam el, ami pontosak kilenccel kevesebb mint tavaly ilyenkor volt. Igazából ez csak azért rossz (?) egy kicsit, mert jóval több időm volt olvasni, mégis kevesebb könyv került a kezembe. Ezt igazából valahol bánom, de legalább ez is mutatja, hogy mást is csináltam olvasáson kívül. Mert tényleg, sok más hobbimnak is hódoltam a karantén alatt felszabadult időimben. Ami azért király. 

1. Az eddigi legjobb olvasmányod.
Ez Agatha Christie-től volt a Bűbájos gyilkosok, amiről értékelő bejegyzést is írtam (ITT). Igazából amikor átnéztem az olvasmányaim kicsit meglepődtem, azt hittem ennél hmm kiemelkedőbbet is olvastam. Mármint nem volt rossz könyv, sőt, de nem lett kedvenc. 

2. Az eddigi legjobb folytatás, amit olvastál.
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó. Nagyon élveztem, mind a 700 oldalát! Bár az Ambrózy báró esetei sorozatból még mindig a második kötet a kedvencem, de ez is nagyon-nagyon jó volt, kicsit kirángatott a karantén és vírushelyzet miatti rosszkedvemből. 

3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél
Az az igazság, hogy nem igazán vagyok tisztában a megjelenésekkel. Én úgy nagyon nem vártam/várok most semmit, illetve a járványhelyzet miatt se figyelgettem/figyelem őket, mert sajnos, igazán érthető okokból csúsznak a megjelenések. 

4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére.
Az előző pontban említett okokból ide sem tudok mit mondani.

5. Legnagyobb csalódás.
Hát, sajnos több ilyen könyv is volt, de, hogy egyet említsek akkor azt mondom, hogy Kody Keplinger: The DUFF amihez túl nagy elvárásokkal álltam. De egyébként van róla értékelés a blogon amit ITT el tudtok olvasni. 

6. Legnagyobb meglepetés.
Ilyen, sajnos vagy nem sajnos nem volt. De ez azt is jelentheti, hogy pozitívan állok a könyvekhez, nem?

7. Kedvenc új szerző (debütáló, vagy csak számodra új).
Nos igazából én nem nagyon szoktam kedvenc szerzőket avatni, kettő darab van most, és nem hiszem, hogy a közeljövőben bővülni fog a lista, de Leigh Bardugo-t meg a könyveit figyelni fogom, és talán a Hat varjú után nekiveselkedek a Grisaverzum további könyveinek amiknek az az egyetlen bajuk hogy nehezen beszerezhetőek.

8.Legújabb könyves szerelem.
Nincs.

9. Legújabb kedvenc karakter.
Csurár Fecska az Ambrózy báró eseteiből. Igaz, ő tavalyi olvasmányaimban is szerepelt, de az Ármány és kézfogó után döntöttem úgy, hogy ő is csatlakozni fog a kedvenceimhez.

10. Egy könyv amin sírtál. 
Én abban a hitben éltem, hogy idén olvastam Az utazó macska krónikáját, amin sírtam, de utána rátekintettem a molyos olvasmánylistámra és kiderült számomra, hogy nem, az bizony egy '19-es olvasás volt, így ide se tudok mondani semmit.

11. Egy könyv ami boldoggá tett.
Ebben a félévben több könyvet is olvastam újra, amik újra megmelengették a szívemet. De, hogy egy olyat említsek amiről bejegyzés is van, így azt mondom Melvin Burgess: Billy Eliot. Az értékelését ITT meg tudjátok tekinteni.

12. Legjobb filmes adaptáció amit idén láttál. 
Ez nem is kérdés, Kisasszonyok! Nagyon nagyon tetszett az a film! A 2020-as feldolgozásról beszélek, amit szerencsére volt lehetőségem moziban megnézni és nem bántam meg!

13. Kedvenc bejegyzés amit eddig írtál. 
Boldogsággal tölt el, hogy komolyan el kellett gondolkodnom azon, hogy a sok szeretett közül melyiket válasszam a kedvencnek, de talán azt mondom, hogy a Három nap telefon nélkül, ami azért is különleges, mert ebben debütál a Mellébeszélő, ami az egyik legjobb döntés volt a bloggal kapcsolatban. ITT meg tudjátok megnézni.

14. A legszebb könyv amit idén vásároltál/kaptál.
Holly Black: A kegyetlen herceg, ami szerencsére belül is van olyan szép mint a borítója.

15. Mely könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?
Természetesen azokat, amik még olvasatlanul állnak a polcomon, de csak, hogy név szerint is említsek párat; Holly Black: A gonosz király, Michael Morpurgo: Flamingó fiú, Kate Quinn: Alice hálózata.

Ennyi lett volna ez a kis összegzés, Lia, ha még nem késő és persze van kedved, kihívlak, de nem gáz az se, ha nem élsz a lehetőséggel.
Én pedig, mint mindig, Lenke voltam, legyetek jók, olvassatok sokat és figyeljetek egymásra! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése